Beleid e-mailarchivering een stap verder
Het beleid rond e-mailarchivering is doorgelicht op privacy-risico’s en vervolgens aangescherpt. Hierdoor kan het beleid nu verder in het besluitvormingstraject.
Langer inloggen op lager betrouwbaarheidsniveau
De overheid verlengt de overgangstermijn voor het inloggen op een lager betrouwbaarheidsniveau. Denk mee en deel suggesties via de internetconsultatie tot 8 april.
Tools voor gesprek over informatiebeveiliging
ENSIA en de IBD hebben tools ontwikkeld om een gesprek te voeren over informatiebeveiliging. Een gids helpt ENSIA-coördinatoren om de juiste vragen te stellen.
Nieuw beleidskader cryptografie beschikbaar
Het Rijksbreed beleidskader cryptografie is een hulpmiddel om te komen tot effectief cryptografiebeleid. Zo zijn organisaties goed en tijdig voorbereid op dreigingen.
Consultatie Uitvoeringswet Verordening cyberweerbaarheid
Tot 7 april kan iedereen reageren op de concept-uitvoeringswet Verordening cyberweerbaarheid. Doel is belanghebbenden te betrekken bij de totstandkoming van de wet.
PCP-WISE: waterbeheer met satellietdata van start
Satellietdata en digitale innovaties helpen waterbeheerders bij klimaatverandering. PCP-WISE stimuleert samenwerking en daagt marktpartijen uit tot innovatie.
Wil jij de digitale overheidsdienstverlening verbeteren?
Heb jij een goed idee om de digitale dienstverlening te verbeteren? Vraag een bijdrage aan vanuit het innovatiebudget Digitale Overheid. Dat kan tot 31 maart 2025.
VNG vernieuwt invoervoorziening Single Digital Gateway
De centrale invoervoorziening voor de Single Digital Gateway (SDG) is vernieuwd. Het is gebruiksvriendelijker geworden en teksten zijn makkelijker te bewerken.
Nieuwe Archiefwet aangenomen
De Tweede Kamer heeft de Archiefwet aangenomen. Deze nieuwe wet sluit beter aan op het digitale tijdperk. En bewaarde overheidsinformatie wordt na 10 jaar openbaar.
Consultatie rondom uitwerkingen Cbw en Wwke gestart
Het gaat om uitwerkingen van de Cyberbeveiligingswet (Cbw) en de Wet weerbaarheid kritieke entiteiten (Wwke). Reageren op deze amvb’s kan nog tot eind maart 2025.
2 nieuwe video’s over impact levensgebeurtenissen
In de video's delen mensen hun ervaringen na een grote levensgebeurtenis. De filmpjes laten zien waarom het belangrijk is dienstverlening gezamenlijk te verbeteren.
De ICT-sector het zwaarst getroffen door ransomware
Van de Nederlandse organisaties die slachtoffer werden van ransomware, was de ICT-sector het zwaarst getroffen. Dit en meer blijkt uit het Jaarbeeld Ransomware 2024.