Kamerbrief over openbaarmaking broncode DigiD-app
Kamerbrief over openbaarmaking DigiD-app na een verzoek vanuit Wet open overheid (Woo).
Handreiking aanbesteden van open source software II
De handreiking zet stapsgewijs uiteen hoe je door het verwerven van bepaalde rechten publieke waarden kan verwezenlijken bij het inkopen van ICT.
Publicatie: Samenwerken vanuit een open source contract
De gedachte van open source is dat de broncode openbaar is en dat je samen software ontwikkelt. Maar hoe doe je dat in de praktijk?
Publicatie: Groeien op basis van kleine succesjes
Het ontwikkelen van een open broncode is één ding, het beheer en onderhoud is de volgende stap. Hoe regelen we dit in Nederland en welke stappen zouden we het komende jaar kunnen zetten?
Artikel: Leveranciers organiseren rond publieke software: Denemarken doet het!
Hoe overheden leveranciers kunnen organiseren rond publieke software is voor veel organisaties nog een open vraag. Ook Denemarken neemt de eerste stappen op weg naar een andere organisatie van de markt voor overheidssoftware.
Artikel: Een goed open source project is een goed ICT-project
Uit welke elementen moet een open source project bestaan om uiteindelijk een goed ICT-project te worden? Wanneer kies je voor een open (source) aanpak en wanneer koop je kant en klare software in? Hoe ziet een open source project er in de ideale wereld uit?
Interview: Wendbaarder in een nieuwe wereld door (private) cloud technologie
De veranderingen binnen het digitale domein gaan snel. Vanuit de overheid is er behoefte om wendbaarder te worden. Martin Dias d’Ullois is werkzaam als Product Owner private cloud bij Logius en legt uit wat er nodig in om deze verandering te realiseren.
Kamerbrief over vrijgeven broncode overheidssoftware
Staatssecretaris Knops stuurt de Tweede Kamer een brief over het vrijgeven van de broncode van overheidssoftware, en beantwoordt een vraag van het Kamerlid Verhoeven (D66) over het toepassen van “open source by default”.
Overwegingen bij Open tenzij en Aanpak open source
Overwegingen bij “open, tenzij” en aanpak open source 2020-2021.
Delen en hergebruik van overheidssoftware
Juridische aspecten rondom het door de overheid ter beschikking (laten) stellen van open source software
Onderzoek publiceren Open Source Software
Op 6 december 2016 heeft de Kamer ingestemd met de motie van Oosenbrug, Voortman en Van Raak. De indieners verzoeken de regering om te komen met een visiedocument dat ingaat op de vraag of en Lees meer over 'Onderzoek publiceren Open Source Software'
Het verwerven van (open source) software
Een handreiking voor de inkopers van ICT in de publieke en semi-publieke sector