Gevolgen niet-tijdig omzetten NIS2 in nationale wetgeving
Nederland haalt de deadline voor omzetting niet. Toch gelden er al onderdelen van de NIS2 tussen 17 oktober 2024 en de inwerkingtreding van de Cyberbeveiligingswet.
Van Landelijk Dekkend Stelsel naar Cyberweerbaarheidsnetwerk
Om het LDS toekomstbestendig te maken, wordt de naam veranderd in 'Het Cyberweerbaarheidsnetwerk'. In dit netwerk gaan partijen intensiever met elkaar samenwerken.
Consultatie implementatie NIS2 en CER gestart
Het doel van de consultatie is een zo groot mogelijke groep van burgers, bedrijven en instellingen te betrekken bij de totstandkoming van de wetgeving. Deel je inbreng.
Hoe stimuleer je testen en oefenen rondom informatiebeveiliging?
Hoe maken overheden gebruik van testen en oefenen ten behoeve van informatieveiligheid? Welke knelpunten ervaren zij? De Haagse Hogeschool en ICTU deden onderzoek.
NIS2-maatregelen: wat moet en wat mag?
In aanloop naar de implementatie van de NIS2 is er een 'mapping' gepubliceerd. Hierin lees je welke maatregelen uit de NIS2 verplicht, optioneel of situationeel zijn.
Internationale Cyberstrategie gepresenteerd
Het kabinet presenteert een nieuwe internationale cyberstrategie voor de periode 2023-2028. De 3 kerndoelen binnen de strategie moeten digitale dreiging tegengaan.
Dit moet je weten over de NIS2-richtlijn
De NIS2-richtlijn is vastgesteld door de EU en wordt naar Nederlandse wetgeving vertaald. Voor welke organisaties en met welke verplichtingen? Hoe bereid je je voor?