Als onderdeel van de Agenda Digitale overheid ‘NL DIGIbeter’ is er een Kamerbrief over het verhogen van de informatieveiligheid bij de overheid verstuurd.
Belang informatieveiligheid
Met de toenemende digitalisering neemt het belang van informatieveiligheid ook toe, daar we merken dat de digitale kwetsbaarheden en dreigingen toenemen. De komende jaren worden er diverse maatregelen ondernomen, zoals het implementeren van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), die geldt als basisnormenkader voor de overheid op informatiebeveiliging. Ook wordt de informatieveiligheidsstandaard HTTPS verplicht bij wet. Alle maatregelen zijn te vinden in de Kamerbrief.
Uitgelicht
Toolbox Cyberincident
Weet u wat u moet doen als een cyberincident uw organisatie raakt? Welke stappen u moet zetten en welke hulpmiddelen er zijn? En hoe u zich goed op een incident voorbereidt? Deze toolbox neemt u mee in de verschillende stappen die u kunt zetten bij een cyberincident.
Nieuws en achtergronden Informatieveiligheid
Factsheet digitale beveiliging verkiezingen
Met welke risico’s moeten gemeenten rekening houden als organisator van de verkiezingen? De IBD ontwikkelde een factsheet voor de CISO’s van gemeenten.
BIO Self Assessment beschikbaar
De Baseline Informatiebeveiliging Overheid -Self Assessment is een handig online instrument om te meten hoe de organisatie omgaat met informatiebeveiliging.
Rapport: Digitale dreigingen voor de democratie
Welke maatregelen zijn er nodig om desinformatie te voorkomen en bestrijden? Dit onderzocht het Rathenau Instituut voor het ministerie van BZK.
QuickScan voorbereiding op digitale ontwrichting
Decentrale overheden maken werk van het verhogen van de digitale weerbaarheid. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van BZK.