Logius maakt broncode DigiD app openbaar
Logius heeft de broncode van de DigiD app gepubliceerd. Iedereen kan nu de code van de app bekijken. Dat is in lijn met het kabinetsbeleid voor een transparante overheid.
Regelhulp Betrouwbaarheidsniveaus beschikbaar
De nieuwe regelhulp helpt bij de keuze voor het best passende betrouwbaarheidsniveau voor toegang tot de online diensten van jouw organisatie. Zo ben je klaar voor de Wdo.
Wettelijk vertegenwoordiger moet digitaal kunnen zorgen
Met een centrale voorziening kunnen wettelijk vertegenwoordigers met een eigen inlogmiddel diensten afnemen voor mensen die handelingsonbekwaam zijn.
Meer gebruik van DigiD in 2020
Het aantal actieve DigiD’s is in 2020 met ruim 20% gestegen, naar ruim 18 miljoen gebruikers. Ook het aantal authenticaties steeg met bijna 20%, naar ruim 400 miljoen.
DigiD en MijnOverheid vaker doelwit cybercriminelen
Logius verwijderde in 2021 al meer dan 13.000 DigiD-accounts om misbruik te voorkomen. Dat is ruim 13 keer meer dan voorgaande jaren.
Inloggen met DigiD verplicht bij steeds meer zorgaanbieders
Binnenkort start een campagne die het inloggen met de DigiD app, met een eenmalige ID-check, onder de aandacht brengt.
‘Digitale dienstverlening beter, inclusief en veilig’
Volgens het jaarverslag van Logius ligt er een grote gezamenlijke opgave om digitale dienstverlening voor burgers en bedrijven beter, inclusief en veilig te maken.
Inloggen DigiD met sms-controle vervalt op termijn
Op termijn verdwijnt de mogelijkheid in te loggen via DigiD met sms-controle. Dat staat in een Kamerbrief over de voortgang op het dossier digitale toegang.
Betrouwbaar beeldbellen met de gemeente
VNG Realisatie heeft een handleiding ontwikkeld over betrouwbaar beeldbellen met DigiD. Zodat iedereen weet dat hij met de juiste persoon te maken heeft.
Grensarbeiders krijgen voortaan ook DigiD
Mensen die wonen in het buitenland en niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen onder bepaalde voorwaarden voortaan ook een DigiD aanvragen.
DigiD erkend als Europees inlogmiddel
DigiD is officieel erkend als Europees inlogmiddel en voldoet daarmee aan de eIDAS-verordening. Lidstaten hebben nu 1 jaar de tijd om hun digitale infrastructuur en dienstverlening klaar te maken. Daarna moet het mogelijk zijn om met DigiD in te loggen bij overheidsorganisaties in de EU.
Doe mee aan het gebruikersonderzoek digitaal identiteitsbewijs
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) is op zoek naar deelnemers voor een gebruikersonderzoek. De RvIG ontwikkelt momenteel een digitaal identiteitsbewijs genaamd vID. Dit is de digitale variant van het vertrouwde paspoort of ID-kaart in de vorm van een app op de smartphone.