5e Cyberoefening: Burgers moeten op overheidsdienstverlening kunnen rekenen
Maandag 30 oktober vond de 5e Overheidsbrede Cyberoefening plaats. Fictieve gemeente Rommeldam ontdekte een kwetsbaarheid in de IT-systemen; werk voor het crisisteam.
Herken verschillende soorten misleidende informatie
Hoe herken je misleidende of onjuiste informatie? De Rijksoverheid maakte een flyer met informatie en tips om zeven verschillende vormen te herkennen.
Hebben ambtenaren genoeg kennis over online veiligheid?
Wat komt er uit het jaarlijkse onderzoek van Alert Online naar het cyberbewustzijn onder ambtenaren? En hoe goed schat men de eigen kennis in? Lees wat de uitkomsten zijn.
EU start academie voor cyberbeveiligingsvaardigheden
De academie gaat bestaande initiatieven via een online platform bundelen. Zo krijgen ze meer bekendheid en wordt bestaande kennis gedeeld. Bijvoorbeeld opleidingen.
Tools tegen desinformatie
Wat te doen tegen desinformatie? Er zijn verschillende innovatieve tools ontwikkeld. Een greep uit de oplossingsrichtingen door SIDN Fonds en Limelight Foundation.
Hoe beperk je schade door ransomware-aanvallen?
Het whitepaper geeft organisaties handvatten voor preventie en beperking van de schade door data-exfiltratie. Hoe detecteer en voorkom je het? Hoe verklein je de impact?
Nieuwe Rijksbrede strategie tegen desinformatie
Het kabinet presenteert de Rijksbrede strategie tegen desinformatie. Daarmee wil men het publieke debat versterken en de invloed van desinformatie verminderen.