Van Landelijk Dekkend Stelsel naar Cyberweerbaarheidsnetwerk
Om het LDS toekomstbestendig te maken, wordt de naam veranderd in 'Het Cyberweerbaarheidsnetwerk'. In dit netwerk gaan partijen intensiever met elkaar samenwerken.
Basisboek effectief herstellen van cyberincident
Het vermogen om te herstellen van cyberincidenten is een voorwaarde om digitaal weerbaar te zijn. Met dit basisboek kunnen organisaties zich in 4 stappen voorbereiden.
Denk mee over het ontwerp van de BIO2
Ben jij binnen je werk bezig met het thema informatiebeveiliging? Deel dan je ideeën bij het ontwerp van de nieuwe Baseline Informatiebeveiliging Overheid.
Hoe stimuleer je testen en oefenen rondom informatiebeveiliging?
Hoe maken overheden gebruik van testen en oefenen ten behoeve van informatieveiligheid? Welke knelpunten ervaren zij? De Haagse Hogeschool en ICTU deden onderzoek.
Hebben ambtenaren genoeg kennis over online veiligheid?
Wat komt er uit het jaarlijkse onderzoek van Alert Online naar het cyberbewustzijn onder ambtenaren? En hoe goed schat men de eigen kennis in? Lees wat de uitkomsten zijn.
Overeenstemming EU-landen over Cyber Resilience Act
In Brussel is een onderhandelingsmandaat bereikt voor de Cyber Resilience Act (CRA). Dit wetsvoorstel zorgt voor strenge beveiligingseisen voor digitale producten.
Internationale Cyberstrategie gepresenteerd
Het kabinet presenteert een nieuwe internationale cyberstrategie voor de periode 2023-2028. De 3 kerndoelen binnen de strategie moeten digitale dreiging tegengaan.
Hoe beperk je schade door ransomware-aanvallen?
Het whitepaper geeft organisaties handvatten voor preventie en beperking van de schade door data-exfiltratie. Hoe detecteer en voorkom je het? Hoe verklein je de impact?
Nieuwe Rijksbrede strategie tegen desinformatie
Het kabinet presenteert de Rijksbrede strategie tegen desinformatie. Daarmee wil men het publieke debat versterken en de invloed van desinformatie verminderen.