Implementatie gemeenten

Implementatie gemeenten

Op de KING-website Waarstaatjegemeente is de informatie te vinden over de voortgang van de implementatie van de NUP-bouwstenen bij gemeenten.

Nieuws

 • Data is de nieuwe grondstof van deze tijd. Dat is de overtuiging van Rein Zijlstra. "Het moet in onze genen zitten om daar zorgvuldig mee om te gaan. Bewustzijn is mooi, maar eigenlijk moeten we allemaal onbewust bekwaam worden.”

  23-09-2016
 • Het toenemende belang van het internet heeft onze economie en samenleving veranderd. Waar aanvankelijk werd aangenomen dat het internet zou zorgen voor meer gelijkheid, blijkt steeds meer en meer dat het juist heeft geleid tot verdere marginalisering van uitgesloten groepen en gebieden.

  23-09-2016
 • Het gebruik van de Berichtenbox voor Bedrijven wint langzaam maar zeker terrein in de provincie Noord-Brabant. Stapje voor stapje wordt deze ontwikkeling doorgezet. Dat vergt geduld en vasthoudendheid, maar is de beste strategie weet de provincie: "gebruik forceren heeft geen zin, kansen pakken en overtuigen met voordelen is effectiever".

  22-09-2016
 • KING-directeur Larissa Zegveld reageert in haar blog ‘De ‘e’ wordt overbodig’ op de blog ‘De eerste twee jaar’ van Bas Eenhoorn. Eenhoorn schrijft in het stuk niet alleen over de successen die zijn behaald op het gebied van de e-overheid, maar ook over de zorgen die hij als Digicommissaris heeft.

  22-09-2016