Regeldruk

Een vergunning aanvragen of een bezwaarschrift indienen: zaken doen met de overheid kan tijd en geld kosten. Het kabinet wil de tijd en geld die burgers en bedrijven steken in hun contact met de overheid verminderen. Bijvoorbeeld door regels af te schaffen, procedures te vereenvoudigen of de elektronische dienstverlening van de overheid te verbeteren. Ook gaat het kabinet stimuleren dat, onder voorwaarden, regels tijdelijk buiten werking worden gesteld. Deze website informeert u over de voortgang van de vermindering van regeldruk voor burgers.

Maatregelen met gevolgen voor regeldruk geeft een overzicht van alle kabinetsmaatregelen die gevolgen hebben voor de regeldruk van burgers.

Nieuws

 • Gemeenten kunnen burgers vanaf 1 november via internet vermissing van ID-documenten door laten geven.

  25-10-2016
 • Bouwen aan het platform Optimaal Digitaal; daar hebben we uw hulp bij nodig! We willen graag weten wat u van het platform vindt, of u het gebruikt, wat u mist en wat er beter kan.  Zodat het een (nog) bruikbaarder tool wordt voor u. Daarom willen we u vragen de enquête in te vullen. Dat kost u ongeveer 5 minuten. Bent u nog nooit op het platform geweest? Dan graag eerst even kijken op de website.

  Alvast enorm bedankt.

  Team Optimaal Digitaal

  Ga naar de enquête

  25-10-2016
 • De invoering van de gebruiksplicht van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is uitgesteld. De BGT wordt dé gedetailleerde digitale kaart van heel Nederland.

  24-10-2016
 • De relatief kleine gemeente Pijnacker-Nootdorp (circa 52.000 inwoners) loopt mee in de voorhoede als het gaat om digitale dienstverlening.

  21-10-2016