Voortgang en planning

i-pad

Hoe ver is de digitale overheid inmiddels gevorderd? Hoe ver staat het met de realisatie en implementatie van de digitale overheid voorzieningen?

Releasekalender Digitale Overheid

Release-informatie over de producten en releases van de digitale overheid voorzieningen vindt u in de Releasekalender Digitale Overheid.

Regeldruk

De voortgang van de vermindering van regeldruk voor burgers wordt duidelijk in het overzicht van kabinetsmaatregelen met gevolgen voor regeldruk voor burgers.

Nieuws

 • De invoering van de gebruiksplicht van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is uitgesteld. De BGT wordt dé gedetailleerde digitale kaart van heel Nederland.

  24-10-2016
 • De relatief kleine gemeente Pijnacker-Nootdorp (circa 52.000 inwoners) loopt mee in de voorhoede als het gaat om digitale dienstverlening.

  21-10-2016
 • Jos Burgers, team Geodata bij de gemeente Den Haag, maakt vier maanden na de lancering van Verbeterdekaart.nl de balans op.

  21-10-2016
 • Justis (Justitiële uitvoeringsdienst Toetsing, Integriteit en Screening, Ministerie van Veiligheid en Justitie) maakt serieus werk van verbetering van de digitale dienstverlening rondom de VOG aanvraag. Daarmee hoopt ze te bereiken dat steeds meer aanvragen digitaal worden afgehandeld in plaats van via het gemeentehuis. De aanpak werkt, waarbij de lat steeds hoger wordt gelegd. Het advies: invoering van de ‘continu verbetercyclus’. “Stel doelen, meet, verbeter en verleg die doelen”.

  20-10-2016