De overheid heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de beveiliging van gegevens van burgers en ondernemers. Veilig handelen staat aan de basis hiervan. Belangrijk is dat bestuurders, managers en medewerkers zich bewust zijn van digitale dreigingen en mogelijke risico’s.
Oefenen met een realistisch scenario en het delen van kennis dragen daar aan bij. Precies dat zijn de onderdelen van het Overheidsbreed Cyberprogramma, van het ministerie van BZK. Jaarlijks wordt er kennis en expertise gedeeld door cyberwebinars, een landelijke oefening en een masterclass.
Cyberwebinars
Verschillende organisaties delen in oktober en november hun kennis. Maar welke 5 webinars mag je nu echt niet missen? Een greep uit het aanbod.
- Wil je meer weten over de NIS2 en welke impact het heeft voor jouw organisatie? Meld je aan voor het webinar van het ministerie van BZK op donderdag 10 oktober.
- De AIVD helpt de Rijksoverheid en het bedrijfsleven om gevoelige informatie veilig te houden. Voor een goed functionerende samenleving is dat van groot belang. Wil je weten hoe ze dit aanpakken? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 19 november.
- Op 5 november geeft het NCSC inzicht in hoe risicomanagement in zijn werk gaat en hoe organisaties het zelf kunnen aanpakken.
- Northwave verzorgt een webinar waarin ze de resultaten van een onderzoek toelichten met betrekking tot de vaardigheden, kennis en positie van de CISO-rol. Ze kijken naar de huidige invulling van de CISO-rol en naar wat er nodig is om relevant te blijven in de toekomst.
- Wil je meer weten over Privacy Enhancing Technologieën? Meld je dan aan voor het webinar van het CIP op donderdag 24 oktober.
Zelf oefenen met een crisis
Op de site van het Overheidsbreed Cyberprogramma vind je nog vele andere interessante webinars. En uiteraard kun je je ook dit jaar weer aanmelden om binnen je eigen organisatie te oefenen met een crisissituatie. Hiervoor is een speciale toolkit beschikbaar met alle benodigdheden om een eigen crisisoefening op te zetten. In de toolkit vind je uitleg over het scenario en op welke manier jouw organisatie zelf mee kan oefenen.