In het januarinummer van ‘Koppelvlak’, het digitale magazine van Logius, leest u hoe het samenwerkingsverband Syntrophos Digikoppeling inzet voor het Omgevingsloket Online (OLO). Een oproep aan gemeenten om Digikoppeling in te zetten voor het Omgevingsloket Online (OLO).
Vanaf medio 2017 stuurt het ministerie van Infrastructuur en Milieu aanvragen en meldingen vanwege veiligheidsrisico’s niet langer door als XML-bericht per e-mail. Voor alle aangesloten partijen een goed moment om voor de berichtenuitwisseling, gebruik te gaan maken van Digikoppeling. Het samenwerkingsverband Syntrophos, bestaande uit de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne, heeft deze voorziening onlangs geïmplementeerd.
Ervaringen Syntrophos
Volgens Richard Heijnsbroek, stelselregisseur bij Syntrophos, is goed beheer van cruciaal belang voor het betrouwbaar functioneren van Digikoppeling. “Het is best complexe software. Denk van tevoren goed na over de inrichting ervan in de eigen ICT omgeving en stem af met de leverancier en andere betrokken partijen. En besteed naast de technische implementatie, ook aandacht aan de menselijke implementatie. Werkprocessen veranderen namelijk en de mensen die ermee werken, moet je meenemen in dit verandertraject. Ketengericht werken vereist van alle partijen een goede onderling afstemming” aldus Heijnsbroek. “Door onderling in gesprek te blijven groeien opdrachtgevers, leveranciers en landelijke voorzieningen steeds meer naar elkaar toe”. Lees alle ervaringen van Syntrophos met Digikoppeling en het OLO, in ‘Koppelvlak’.