Wat gebeurt er binnen het MIDO? In deze tijdlijn zie je de voortgang van het MIDO en de ontwikkelingen van het moderniseren van de GDI.
Voortgang MIDO
2023
Het Programmeringsplan GDI is besproken in de Kamercommissie Digitale Zaken (in het debat over digitale dienstverlening door de overheid).
2022
De staatssecretaris van Digitalisering heeft het eerste GDI Programmeringsplan aangeboden aan de Tweede Kamer.
In het Meerjarenprogramma Infrastructuur Digitale Overheid (MIDO) werken Rijksoverheid, gemeenten, provincies, waterschappen en private dienstverleners met een publieke taak sinds 2022 als één overheid samen om de GDI te moderniseren. Het MIDO valt sinds januari onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van BZK.
2021
Oplevering van het eerste concept van de GDI-Meerjarenvisie. Deze visie wordt de komende periode verder aangescherpt.
2020
Kamerbrief met reactie op rapporten over governance en financiering van de GDI. De staatssecretaris van BZK concludeert uit de onderzoeken dat het noodzakelijk is om de sturing op de doorontwikkeling en vernieuwing van de GDI meer in samenhang vorm te geven. De staatssecretaris wil dit doen door een meerjarige programmatische aanpak, naar analogie van het MIRT (een meerjarenprogramma voor de fysieke infrastructuur).
Oplevering van het rapport ‘Evaluatie Governance en Doorbelasting Regievoering op beleid en uitvoering‘. Dit onderzoek is uitgevoerd door VKA in opdracht van het OBDO, de Programmeringsraad Logius en de klantraden Logius. Het rapport geeft aanbevelingen voor de governance en de inrichting van de centrale financiering van de GDI.
Oplevering van het rapport ‘Vereenvoudiging doorbelasting generieke digitale infrastructuur‘. ABDTOPConsult voerde dit onderzoek in opdracht van het ministerie van BZK uit. Uit het onderzoek komen adviezen voor een nieuwe financierings- en governancestructuur voor de GDI.