21 initiatieven voor Visualisatie
Een visualisatie brengt data in beeld, bijvoorbeeld in een grafiek of een afbeelding.
-
Atlas Purmerend
Initiatieftype: VisualisatieWe hebben onlangs een geoviewer (open source) ontwikkeld en open gesteld voor iedereen die dit wil gebruiken. Hiermee proberen we alle open (en gesloten) data relevant voor onze gemeente te ontsluiten en daarmee visueel te maken. Dit gebeurt binnen ons Datalab.
-
BRZO kaart
Initiatieftype: VisualisatieEen belangrijke taak van de provincie is het verstrekken van vergunningen aan bedrijven waar grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen boven een bepaalde drempelwaarde aanwezig zijn. Zulke bedrijven vallen onder de werking van het Besluit risico’s zware ongevallen, de zogeheten BRZO bedrijven. De Dienst Milieu Rijnmond is de gezamenlijke milieudienst van de provincie en vijftien gemeenten in de regio Rijnmond, een gebied waar 1,2 miljoen mensen wonen. Het maken en handhaven van deze vergunningen is van groot belang voor de 1,2 miljoen mensen die in dit gebied wonen.
-
Clusteranalyse
Initiatieftype: VisualisatieDe inwoners van de gemeente, in dit geval de gemeente Eindhoven, zijn op basis van verschillende kenmerken ingedeeld in negen clusters, die samen een gedetailleerd beeld geven van de verscheidenheid aan Eindhovenaren. De gemeente Eindhoven en het CBS hebben samen een statistische clusteranalyse uitgevoerd op alle Eindhovenaren van 16 jaar of ouder. Uit een intensieve samenwerking en een iteratief proces ontstond een indeling in negen clusters van inwoners, op basis van 25 demografische en sociaaleconomische kenmerken. Het rapport geeft een uitgebreide statistische beschrijving van de afzonderlijke clusters, en schetst hun samenhang en een totaalbeeld.
-
Dashboard Corona
Initiatieftype: VisualisatieOm de grote hoeveelheid data en informatie van de coronacrisis bruikbaar te maken is o.b.v. de open data een integraal dashboard en monitoringstool ontwikkelt t.b.v. de operationele diensten die de gevolgen van de coronacrisis bestrijden. Het dashboard is volledig met open data gemaakt en wordt actief gebruikt bij tientallen organisaties zoals Veiligheidsregio's, Gemeente, GGD's, zorglocaties en ziekenhuizen.
-
Data voor Logistiek / VM-IVRA
Initiatieftype: VisualisatieIn het kader van digitaliseren van overheden op het gebied van mobiliteit zijn deze projecten gestart. Het doel is het in kaart brengen van cruciale verkeersmaatregelen voor bepaalde sectoren (zoals milieuzones en venstertijdgebieden). Op dit moment doen we dit voor vrachtverkeer en logistiek (Data voor Logistiek) en algemeen verkeer wat op navigatie rijdt (VM-IVRA). Data voor Logistiek komt vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (Connected Transport Corridors) en VM-IVRA vanuit Rijkswaterstaat (Talking Traffic).
-
E-depot
Initiatieftype: VisualisatieMiddels preservering wordt openbare informatie voor de toekomst permanent beschikbaar gehouden. Wij hebben sinds 3 jaar een e-depot in productie; gemeenten leveren data aan en metadata over die bestanden. Er vindt innovatie plaats, door een geautomatiseerde verbinding te maken met gemeentelijke zaaksystemen.
-
GeoWeb Catalogus
Initiatieftype: VisualisatieOm het gebruik van onze data makkelijker te maken, bieden we veelgebruikte datasets ook aan als kaart. Veel kaarten zijn te bekijken via de GeoWeb Catalogus. Daarnaast zijn er specialistische websites voor data over specifieke onderwerpen.
-
Kaarten en meetgegevens
Initiatieftype: VisualisatieHet waterschap Limburg presenteert haar meetgegevens op één dashboard. Hierop worden o.a. de actuele waterstanden, hoe goed uw huis is beschermd tegen overstromingen, de bodemdoorlaatbaarheid en nog veel meer natuur-gerelateerde metingen in kaart gebracht.
-
Kaarten Rivierenland
Initiatieftype: VisualisatieDeze atlas geeft een regionaal beeld van klimaateffecten en potentiële kwetsbaarheden voor klimaatverandering. Doel van deze atlas is om de bewustwording voor klimaatadaptatie te vergroten en (water)experts te faciliteren. Deze atlas is nog in ontwikkeling. De kaarten zijn gebruikt bij regionale stresstesten en uitdrukkelijk niet geschikt voor het bepalen van concrete maatregelen. Daarvoor zijn lokale gegevens nodig.
-
Kaarten Zuiderzeeland
Initiatieftype: VisualisatieWe vinden het belangrijk om gegevens op een laagdrempelige manier breder beschikbaar te stellen. Op deze pagina vindt u al onze kaarten die digitaal beschikbaar zijn. Voor enkele kaarten wordt u doorverwezen naar een andere website (Arcgis).
-
Klimaatatlas Rijnland
Initiatieftype: VisualisatieGeen enkel waterschap en geen enkele gemeente kan de klimaatopgave alleen aan. Om een toekomstbestendig gebied te realiseren, moeten we met elkaar samenwerken. Het binnen de overheid bekende model ‘Weten, willen, werken’, is hierbij goed bruikbaar. De Klimaatatlas draagt in grote mate bij aan ‘weten’. Alleen als we weten welke gevolgen de klimaatverandering hier heeft, kunnen we ons gebied daadwerkelijk klimaatbestendiger inrichten.
-
Klimaatmonitor
Initiatieftype: VisualisatieDe klimaatmonitor is een monitoringsportaal van het Rijk, dat gegevens voor de monitoring van lokaal en regionaal klimaat- en energiebeleid presenteert. Met deze gegevens ontstaat per gemeente, regio en provincie inzicht in de CO2-uitstoot, het energiegebruik en hernieuwbare energie.
-
Klimaatmonitor Energiecoöperaties
Initiatieftype: VisualisatieSpeciaal voor lokale energiecoöperaties en initiatieven maakt dit dashboard op lokaal niveau omgevingsdata beschikbaar die nuttig kunnen zijn om projecten op te starten en op te schalen.
-
Open Data content viewer
Initiatieftype: VisualisatieWe vinden het belangrijk dat gegevens die met overheidsgeld tot stand zijn gekomen, op een laagdrempelige manier breder beschikbaar worden gesteld dan alleen voor onze eigen doeleinden. U krijgt toegang tot geogegevens die voor bedrijfsspecifieke doeleinden zijn ingewonnen door het waterschap. Deze geogegevens stellen we beschikbaar voor hergebruik en visualisatie.
-
Popular Places
Initiatieftype: VisualisatieGoogle's locatiedata van Google's Maps API op de kaart zetten voor de handhaving. Om een indicatie te krijgen van drukte en het resultaat van beleid zoals het sluiten van een park te kunnen overzien.
-
Rijnlandse Kaarten
Initiatieftype: VisualisatieOp de kaart kunt u veel informatie opvragen over Rijnland. Waar liggen bijvoorbeeld onze zuiveringen, gemalen, gebouwen en duikers? U vindt het eenvoudig op de kaart. Ook kunt u bekijken hoe diep de sloot bij u om de hoek hoort te zijn en waar we hebben gebaggerd. De kaart bevat erg veel data waardoor het laden soms traag kan zijn.
-
Stelselcatalogus
Initiatieftype: VisualisatieDe Stelselcatalogus is een online catalogus die inzicht, overzicht en duiding biedt in de informatiemodellen van registraties. Dit wordt enerzijds gedaan door de betekenis die registraties geven aan hun gegevens inzichtelijk te maken en anderzijds door de relaties die er zijn tussen gegevens uit verschillende registraties te tonen. De Stelselcatalogus helpt o.a. wetgevingsjuristen, beleidsambtenaren en informatiemanagers om hun weg te vinden binnen het gegevenslandschap van de overheid.
-
Subsidies op Kaart
Initiatieftype: VisualisatieMet behulp van de website Subsidies op Kaart is te zien waar door de provincie verstrekte subsidies naar toe gaan. Zo wordt op een eenvoudige wijze niet alleen inzichtelijk wie precies de ontvangers van de subsidies zijn, maar is het ook mogelijk de gegeven subsidiebeschikking in te zien waarvoor het geld bedoeld is. Door middel van de onderliggende datasets kan deze near realtime gevolgd worden.
-
Waterschapsdata Hollandse Delta
Initiatieftype: VisualisatieDit is het platform van waterschap Hollandse Delta voor het verkennen en downloaden van open data, het ontdekken en bouwen van apps, en contact te leggen om belangrijke lokale knelpunten te signaleren en op te lossen. Je kunt open datasets combineren en analyseren door gebruik te maken van kaarten, maar ook nieuwe web- en mobiele applicaties ontwikkelen. Laten we samen ons waterschap nog beter maken!
-
Website Data en Informatie
Initiatieftype: VisualisatieDe website Data en informatie is dé toegankelijke en centrale ingang voor iedereen die op zoek is naar objectieve, betrouwbare en actuele data en informatie over Amsterdam. De site kent drie pijlers: een catalogus met (open) data, een applicatie (interactieve kaart, interactieve tabellen) voor raadpleging van actuele data uit onder meer de basisregistraties en redactionele inhoud waarin we de resultaten van (statistisch) onderzoek publiceren in uiteenlopende genres (artikelen, rapporten, factsheets, dashboards, dataverhalen en animaties).
-
Zicht op Ondermijning
Initiatieftype: VisualisatieBinnen dit samenwerkingsverband gaat het om het verkrijgen van inzichten in patronen van ondermijnende criminaliteit (vastgoedfraude en drugscriminaliteit) door middel van koppeling en analyse van databestanden van onder andere het CBS, de politie, het Kadaster, O.M., FIU en gemeentelijke data van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en de Brabant 5. Doel is tweeledig: 1) het verkrijgen van inzichten en patronen van ondermijnende criminaliteit via data-analyse en 2) het opdoen van leerervaringen en kennisdeling en deze breed verspreiden.