Sociale media overspoelen ons met informatie. Ook over politieke kwesties. Hoe herkent u nepnieuws? Of wanneer zijn er online trollen aan het werk die complottheorieën aanzwengelen? En zit u eigenlijk zelf in een filterbubbel of niet?
Informatie en nieuws dat we consumeren, bepaalt in grote mate hoe wij aankijken tegen de politiek. En heeft vanzelfsprekend ook invloed op het vertrouwen dat we hebben in politici en bestuurders, zowel lokaal als landelijk. Wat betekent de enorme brij aan beschikbare online informatie en fake news voor de verhouding die we hebben met onze volksvertegenwoordigers?
Hoe zorgen we ervoor dat online mogelijkheden zinvol worden ingezet? En dus bijdragen aan een beter werkende democratie. Wat werkt wel of juist helemaal niet? Hoe blijf je geïnformeerd over politieke besluiten en voornemens en andersom: hoe zorg je ervoor dat je zelf gehoord wordt door politici- het zijn volksvertegenwoordigers, tenslotte. Kunnen apps de drempel verlagen om direct contact te hebben met beleidsmakers en politici?
Praat mee!
Avond 1 op 7 november van 20 tot 22 uur: Online democratie, wat levert het ons op?
Hoe gebruiken we online informatie om onze politieke mening te vormen? En hoe gebruiken we sociale media of andere online tools om onze zorgen op de politieke agenda zetten?
Met o.a. Gerdi Verbeet (oud Tweede Kamervoorzitter), Reinder Rustema (directeur petities.nl), Jaron Harambam (expert in complottheorieën), Remco Pijpers (onderzoeker mediawijsheid), Edgar Neo (initiator Pakhuis De Règâh), Femke Sleegers (Den Haag Fossielvrij) en Sanne Blauw (journalist De Correspondent)
Avond 2 op 21 november van 20 tot 22 uur: Online democratie, hoe maken we het beter?
Wat kun jij doen tégen nepnieuws en vóór betrouwbaar nieuws? En wat vind je dat sociale mediabedrijven en de overheid moeten doen?
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Raad voor Openbaar Bestuur. Aanmelden kan via Pakhuis De Règâh.
Locatie
Pakhuis De Règâh
Hoefkade 11
Den Haag