Voor het 5 jaar op rij organiseert het ministerie van Justitie & Veiligheid de iTour. Dit jaar wordt het noodgedwongen een digitale iTour. Vanaf 18 mei kunnen JenV-ers en andere overheidsprofessionals (eis is een mailadres van de overheid) diverse webinars volgen.
18 mei | 10.00 uur: Mijn collega als robot
Een robot als collega? Het is dichterbij dan u denkt. De politie werkt al een tijdje met robot Pepper. Wat doet Pepper zoal bij de Politie? Maar vooral ook: Hoe ziet uw werk er straks uit als een robot een deel ervan voor zijn rekening neemt? Meldt u aan.
19 mei | 11:00 uur: Kenniswerker of Informatiezoeker?
Ga in discussie net Martijn Aslander over de documentaire Kenniswerk. In de documentaire komen verschillende aspecten van kenniswerk aan bod: Wat is het? Hoe ziet de toekomst eruit voor kenniswerkers? Hoe kan kenniswerk beter en leuker? Kijk vooraf de documentaire. En meldt u aan.
20 mei | 10.00 uur: Wat is artificial intelligence en welke risico’s en kansen biedt het?
Michel van Leeuwen is sinds januari 2020 directeur van het AI-beleidsteam (i.o.) voor JenV. Naast een toelichting op het team geeft Michel een algemene introductie van AI en de kansen en risico’s die dit voor de samenleving biedt. Meld u zich aan.
25 mei | 10.00 uur: Hoe heeft Justitie de Citrix crisis aangepakt?
Doelgroep: medewerkers die in crisis teams werken of medewerkers die te maken hebben met complexe besluitvorming
Eind 2019 maakte de leverancier van Citrix bekend dat er een ernstige kwetsbaarheid zat in zijn software. Door de grote schaal waarop dit software pakket wordt ingezet binnen de organisaties was er een risico op massale uitval van het systeem. Ook bestond het risico dat cybercriminelen hun slag konden slaan. In dit webinar leert u alles over de aanpak van het Citrix Crisisteam. Meldt u zich aan.
26 mei | 10:00 uur: Hoe kunt u met behulp van data als organisatie slimmer werken?
Het JenV Datalab neemt u mee ‘op reis’ aan de hand van een casus met Bureau Financieel Toezicht: Hoe kan het met behulp van data slimmer en effectiever toezicht houden op gerechtsdeurwaarders en notarissen? In 6 stappen, van ontdekken tot implementatie, ervaart u hoe de inzet van data kan leiden tot goede oplossingen. En: hoe zet uw organisatie de volgende stap met datagedreven werken? Meldt u zich aan.
28 mei | 10:00 uur: Hoe kan artificial intelligence bijdragen aan het voorkomen van identiteitsfraude?
De Matching Autoriteit is verantwoordelijk voor het vaststellen van een identiteit van een persoon voor de strafrechtketen. En moet daarbij identiteitsfraude te voorkomen. Nu wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van biometrie (vingerafdrukken), het BRP (basisregistratie persoonsgegevens) en het BVV (basisvoorziening vreemdelingen). Andere landen hebben weer hun eigen systemen, dit maakt het lastig om gegevens te vergelijken. AI kan hier een helpende hand bieden, maar brengt ook risico’s met zich mee. Laat u inspireren!
4 juni | 10:00 uur: Beeld Bellen voor Justitiabelen (BBJ); van eerste versie tot opschaling in twee weken
Ook mensen in gevangenissen, Tbs-inrichtingen en Jeugdinrichtingen (justitiabelen) mogen door de coronamaatregelen geen bezoek ontvangen.Met lean canvas vraagstelling en afstemming was het mogelijk om binnen twee weken daar een oplossing voor te vinden. Justitiabelen in heel Nederland kunnen nu beeldbellen met hun familieleden. Meld u aan.
Vragen over de JenV iTour
U stelt ze aan i-nieuws@minjenv.nl.