Kunstmatige intelligentie kan de kwaliteit van het bestaan verbeteren en het leven veraangenamen. Maar hoe blijf je in control over zelflerende systemen? Hoe voorkom je dat oude vooroordelen nagalmen in slimme algoritmen? Kortom: hoe zorgen we dat de belofte van kunstmatige intelligentie werkelijkheid wordt? Praat mee tijdens de rondetafeldiscussie op 17 september.
Kunstmatige intelligentie heeft een enorme belofte in zich: het kan de kwaliteit van het bestaan verbeteren en het leven veraangenamen. Zelflerende systemen kunnen met slimme algoritmes persoonlijke dienstverlening optimaliseren, ziektes opsporen en kwaadwillenden herkennen in een menigte. Siri is de kletsende personal assistant op de iPhone en Syri is de sociale rechercheur die fraude met Belastingen en uitkeringen voorspelt.
Maar hoe weten we of dat algoritme het wel bij het rechte eind heeft en wat als de computer zo slim wordt, dat die het beter weet? Kunstmatige intelligentie zou volgens doemdenkers weleens de beste maar ook de laatste grote uitvinding van de mens kunnen zijn.
Voor wie?
Bent u binnen de overheid verantwoordelijk voor de inzet van AI, of gaat u daar wellicht op termijn mee aan de slag? U bent van harte welkom bij de rondetafeldiscussie ‘Computer says no!’ op 17 september.
Deelname is kosteloos
Locatie
Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Prinsessegracht 23
Den Haag
Meer informatie
Meer informatie over het programma kunt u lezen op de website van iBestuur.
Let op: de bijeenkomst is volgeboekt. U kunt u nog wel aanmelden voor de wachtlijst.
Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst!