Wat is MIM en hoe helpt het model organisaties verder? Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van dit metamodel? Meld je dan aan voor de sessie ‘De MIM factor’.
Wat is MIM?
In het kader van onderlinge samenwerking, wisselen overheidsorganisaties veel informatie uit. Daarbij is het van groot belang dat men hetzelfde verstaat onder de gegevens die worden gebruikt. Vanuit die achtergrond is het Metamodel voor informatiemodellen (MIM) opgezet. MIM biedt een gemeenschappelijk vertrekpunt voor het maken van informatiemodellen. De afspraken reiken over de grenzen van bestuurslagen heen en zijn toepasbaar in uiteenlopende domeinen.
Sprekers
Ruud Kathmann van de Waarderingskamer, Paul Janssen en Dick Krijtenburg van Geonovum nemen je mee in het geheim van de MIM-factor. Wat is het, wat kan je ermee en hoe kan de MIM factor verder ontwikkelen? Saskia van der Elst van de Politie laat zien hoe de Politie MIM gebruikt en Koos Boersma doet dit voor de watersector vanuit het Informatiehuis Water. Arjen Loeffen van Armatiek vertelt hoe MIM voordelen kan bieden vanuit het perspectief van software-ontwikkeling.
Je kunt je via de website van Geonovum aanmelden.