Gebruik van standaarden in beweging door wettelijke verplichting
De in de Eerste Kamer aangenomen Wet digitale overheid geeft een basis om open standaarden te verplichten. Als stimulans voor de adoptie van belangrijke standaarden.
Onderzoek naar digitaliseringsbehoeften decentrale overheden
Er komt een knooppunt Digitaal Europa dat aan de slag gaat met het delen van kennis van en informatie over EU-wetgevingstrajecten.
Eerste Kamer neemt Wet digitale overheid aan
De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel digitale overheid aangenomen. De Wet digitale overheid (Wdo) treedt op 1 juli 2023 gefaseerd in werking.
Is de online veiligheid op orde?
Hoe veilig zijn websites, domeinnamen en e-mailservers van overheidsorganisaties? De vernieuwde website basisbeveiliging.nl brengt kwetsbaarheden in kaart.
Werken aan vertrouwen met het sensorenregister
Hoe weet je wie een sensor beheert en wat er met de data gebeurt? Om daar antwoord op te werd het sensorenregister ontwikkeld.
‘Digitale toegankelijkheid, mensen weten het gewoon niet’
Met hulp van het nieuwe DigiToegankelijk toezichts- en ondersteuningsprogramma (DigiToegankelijk TOP) worden overheidswebsites en apps voor iedereen toegankelijk. Programmamanager Martin Eikenboom: “We moeten een gevoel van urgentie creëren."
Internetconsultatie over Digital Markets Act
De ACM gaat toezien op naleving van de Digtal Markets Act. Je kunt tot en met 10 april je mening geven over het wetsvoorstel dat dat regelt.
BZK richt Open Source Program Office op
BZK wil open source werken stimuleren en richt daarom een Open Source Program Office op. Het belangrijkste doel is om interne blokkades en knelpunten rondom open source weg te nemen.
Nieuw dashboard toont status digitale toegankelijkheid
Hoe toegankelijk zijn websites en apps van de Nederlandse overheid? Het nieuwe Dashboard DigiToegankelijk laat dit in één oogopslag zien.
Wat te doen om Woo-verzoeken te versnellen?
Welke maatregelen helpen om de afhandeling van Woo-verzoeken te versnellen? In 2023 zet de Rijksoverheid een aantal stappen. Het vliegende Woo Enquête-team is er 1 van.
3 miljoen beschikbaar voor digitale innovaties overheid
Heb jij een goed idee om de digitale dienstverlening te verbeteren? Vraag een bijdrage aan vanuit het innovatiebudget Digitale Overheid. Dat kan nog tot 31 maart 2023.
De belangrijkste lessen uit de Direct Duidelijk Tour
'Direct geleerd, duidelijk gedaan' is een praktische gids voor betere overheidscommunicatie en -dienstverlening. Met tips en voorbeelden uit de praktijk.