Algoritmes
Op algoritmes.pleio staan 3 onderwerpen centraal. Ontwikkeling van het Algoritmeregister en -kader, en toezicht op algoritmes. Daarnaast zijn er veel hulpmiddelen te vinden.
Op algoritmes.pleio staan 3 onderwerpen centraal. Ontwikkeling van het Algoritmeregister en -kader, en toezicht op algoritmes. Daarnaast zijn er veel hulpmiddelen te vinden.
ADS verbindt (de inzichten van) de mensen om wie het gaat met publieke, maatschappelijke en private organisaties. En activeert deze partijen vanuit ieders rol en verantwoordelijkheid in de aanpak van digitale inclusie.
Online en offline community voor publieke en private deelnemers van de Large Scale Pilots EUDI Wallet. BLSP organiseert bijeenkomsten om kennis en ervaringen uit te wisselen en biedt online samenwerkruimtes.
CIP is een onafhankelijke netwerkorganisatie rond informatiebeveiliging, privacybescherming en ethiek. CIP verzamelt, ontwikkelt, borgt en deelt kennis om de Nederlandse overheid digitaal veiliger te maken.
Code for NL is de community van developers en designers die samenwerken aan de digitale overheid en samenleving. We kijken mee in open projecten vanuit de waarden: open, eerlijk en inclusief.
Gemeenten werken samen met een community van betrokkenen partijen aan bouwstenen, zoals softwaretoepassingen, technische componenten of standaarden voor gegevensuitwisseling.
Digilab is er voor innovatieve projecten die tot doel hebben slim, verantwoord en met moderne technieken data te delen binnen de overheid. Doel is mee te bouwen aan een federatief datastelsel.
De community Digitale Veiligheid helpt gemeenten om te voorkomen dat inwoners, ondernemers én de gemeente zelf, slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Er is aandacht voor cyberweerbaarheid in brede zin.
EDI.pleio.nl is de community van het programma EDI-stelsel NL dat werkt aan het gelijknamige stelsel voor Europese ID-wallets en de NL-voorbeeldwallet.
Kenniscommunity van en voor professionals rond inclusieve en bruikbare (online) dienstverlening en communicatie van de overheid. Organiseert bijeenkomsten en beheert instrumenten om daarin te faciliteren.
In de community rond het Gemeentelijk Gegevensmodel werken 100-200 gemeenten samen aan samenhang tussen alle gemeentelijke gegevens en het biedt een eenduidige standaard.
Grip op Informatie helpt gemeenten om kansen te benutten die de informatiesamenleving met zich meebrengt. Scope: transparantie, efficiency, innovatie, dienstverlening en datagedreven werken.
I-Partnerschap verbindt de juiste overheids- en onderwijspartijen. Dit door stages, fieldlabs, promotieplekken en vele andere vormen van samenwerking mogelijk te maken binnen het I-domein.
Kennis over datagedreven werken wordt met gemeenten gegenereerd, gebundeld en gedeeld via het Kennisnetwerk Data en Samenleving aan professionals binnen de publieke sector.
KIA is de community voor vakgenoten die zich bezighouden met informatie en archief. Er wordt relevant nieuws gedeeld, er is ruimte voor vragen en de mogelijkheid om kennis uit te wisselen.
De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken streeft naar verbeteren van de informatierelatie tussen overheid, markt en burger, waarbij de menselijke maat centraal staat.
De missie van de werkgroep: mensgerichte AI in de publieke sector te stimuleren en realiseren. Daarnaast willen zij het ecosysteem versterken en de samenleving hierbij betrekken.
NL Design System verzamelt richtlijnen, componenten en onderzoek. Zo wordt het voor overheidsorganisaties makkelijker om hun websites toegankelijk en gebruikersvriendelijk te maken.
NL Digital Twin Community is de ontmoetingsplaats voor alle projecten en samenwerking rondom Digital Twins. Uit kennisdeling volgt samenwerking. Samenhang in ontwikkelingen op alle (bestuurlijke/inhoudelijke) niveaus.
De kenniscommunity van architecten en architecturen in de publieke sector. Werkt slim samen, deelt kennis, bouwt samen aan eigen vakmanschap en beheert de NORA Bindende Architectuurafspraken.
Software die de overheid maakt en laat maken moet zo veel mogelijk open source zijn. Deze community is de plek waar alles rondom het opensourcewerken samenkomt, zoals inspiratie en tools.
Netwerk voor onderzoek op het terrein van informatie en dienstverlening binnen overheid en kennisinstituten. Deelt kennis, ontwikkelt een overheidsbrede onderzoeksagenda en is denktank voor overheden.
De community richt zich op het uitvoeren van de acties en realiseren van de ambities op het gebied van Regie op Gegevens, één van de kernwaarden uit de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren.
RIConline is de ontmoetingsplek voor iedereen die zich binnen het Rijk, of als samenwerkingspartner, bezighoudt met innovatie. Er zijn groepen over specifieke onderwerpen en er komen er meer.
De TOOI-community bouwt mee aan het TOOI-kennismodel (Thesauri en Ontologieën voor Overheidsinformatie) voor de organisatie en informatie van de overheid.